top of page

ápr. 02., Szo

|

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

VIRÁGKONYHA - 2022. április 2. 17 óra

Utazás a kertünk körül, vadregényes gasztrokalandozás az ehető vadnövények és virágok birodalmába 13,000 Ft

Sajnáljuk, ez a kurzus betelt. Javasolhatunk helyette másikat?
Vissza a kurzusokra
VIRÁGKONYHA - 2022. április 2. 17 óra
VIRÁGKONYHA - 2022. április 2. 17 óra

Időpont és Helyszín

2022. ápr. 02. 17:00 – 20:00

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

Imádod a virágokat? Szeretnéd megtudni, mi minden rejtőzik az ízeiben, színében? Dobd fel a konyhádat ezzel a finom virágos varázslattal!

Halmos Monika fitoterapeutával, az ehető virágok hazai szakértőjével kóstolunk bele a virágokkal való sütés-főzés titkaiba.  Egy kis bepillantást nyújtunk a virágos konyhába, fontos tudnivalókat és a legfinomabb virágos ételek receptjeit és elkészítését tanulhatjuk meg, az évszaknak megfelelően! Az együtt főzés örömére hívjuk a virág-kedvelőket!

A virág minden diétába beilleszthető, és remekül kiegészíti a glutén- és laktózmentes étkezéseket! 

Menü:

Provencei zöldségkrémes falatok, amelyekhez a rét friss vadnövényeit hívjuk extra dekorációnak és ízesítésül, így közelebbi ismeretségbe kerülünk a tyúkhúrral, a zsenge pitypanglevéllel, a zamatos turbolyával és társaival.

Gourmet csalánleves apró sajtgolyókkal, amelyben a szegény konyhák ínségétele új szerepkörbe kerül, és eszünkbe juttatja a legismertebb osztrák környezettudatos művészt, Friedensreich Hundertwassert, aki a művészetet hívta segítségül, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára. Meztelen beszédjének, ablakjogi kiáltványnak olykor csalánlevessel adott nyomatékot.

Pikáns-csípős egytál egy nagyon egyszerű és ízekben tobzódó zöldségétel. A vadnövények egészen egzotikusokkal kelnek frigyre – így a legínyencebbeknek is fogára való lesz. India egyes részein thoran néven kóstolhatunk hasonló ízvilágú, hagyományos ételt, amelynek fő alkotóeleme a szőrös disznóparéj, mi a tavaszi kertből gyűjtjük hozzá a zöldeket. A tányéron párolt komlóhajtás és friss virágok egészítik ki az élvezetet.

Virágos palacsinta ibolyás töltelékkel, amely a gödöllői Királyi Kastély kertjét idézi fel, ahol tavasszal pompás ibolya- és százszorszép mezőkön sétált Erzsébet királyné és díszes társasága.

Tavaszi virágokba bolondult desszertgolyók, amelynek alapanyag a cékla és a zabpehely, ízéről a bájos levendula, a csinos megjelenésről virágszirom-egyveleg gondoskodik.

Vezeti:

Halmos Mónika

Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett ásványvíz, kávé és borfogyasztást tartalmaz.

Lemondási feltételek:

* A kurzust megelőző 72 órán belül a kurzus díja 100%-ban visszafizetésre kerül.

* A kurzust megelőző 48 órán belül a kurzus díja 60 %-ban visszafizetésre kerül.

* A kurzust megelőző 24 órán belül nem áll módunkban pénzt visszafizetni.

Share This Event

bottom of page