dec. 16., V
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
ÜNNEPI SUSHI - 2018. december 16. 14 óra
9900 Ft
Időpont és Helyszín
2018. dec. 16. 14:00 – 17:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
A nemzetközi gasztronómiában kevés megosztóbb étel van, mint a sushi. Van aki ki nem állhatja, más nem tud betelni vele. Junko Miyama személyisége azonban a japán konyha legnagyobb kritikusait is meggyőzi.
JUNKO Miyama a japán kultúra önkéntes nagykövete, japán nyelvet tanít diákoknak, a japán konyha alapjait az érdeklődőknek, miközben imádja Magyarországot, a magyar bort, ételeket és szinte hihetetlen, de a magyar nyelvet is. A világ legjobb séf iskolájában, a Cordon Bleu tokiói tagozatán szerzett cukrász diplomát, két éve él Budapesten szintén japán férjével. Junko szívet melengető jelenség, ételei és persze desszertjei pedig felülmúlhatatlanok!
A sintó vallású Japánban nem ünneplik a karácsonyt, legalábbis nem olyan módon, mint mi Európában. Ugyanakkor, egyik legnagyobb ünnepük a szilveszter, ahol különleges - és különlegesen finom ételeket fogyasztanak. Ennek titkaiba avat be minket Junkó ezen a decemberi vasárnap délutánon.
Menü:
- Toshikoshi Soba leves
- Makizushi
tonhallal, majonézzel, kígyóuborkával avokádóval és tojáslappal ,füstölt lazaccal, kaviárral és krémsajttal
- California Roll
- Nigiri
- Temaki sushi
- Aszadszuke (savanyított zöldségek)
- Fekete szezámmag puding
- Asahi sör
Vezeti: Junko Miyama