máj. 12., Szo | OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

SZÁRAZSÁG! - Tokaji száraz bor kóstoló - 2018. május 12. 15 óra

7 900 Ft
Registration is Closed
SZÁRAZSÁG! - Tokaji száraz bor kóstoló - 2018. május 12. 15 óra

Időpont és Helyszín

2018. máj. 12. 15:00 – 18:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

A Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke. A csak ebben a mikroklímában bekövetkező aszúsodás és ebből készült aszúbor méltán tette e borvidéket és ezzel az országot is világhírűvé.

Borkóstolónk középpontjában azonban mégsem az aszú áll, hanem azok a könnyed, gyümölcsös, száraz borok, melyek lassan ugyanolyan helyet követelnek a minőségi borok hazai és nemzetközi piacán, mint méltán elismert aszú társaik. Az este folyamán 9 bor kóstolására lesz lehetőség a Tokaj "háromszögből" Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákból. Záróakkordként persze egy csodálatos aszút is megízlelünk.

Kóstoló tételek pincészetei:

Gróf Degenfeld:

Furmint 2016

Zomborka Furmint 2015 (dűlőszelektált)

Muscat Blanc 2016

Hárslevelű 2015

Zombory Pince:

2013. Tokaji Furmint - Istenhegy dűlő (Árvay János)

2016. Tokaji Furmint (Ezt már Dorogi István készítette)

2009 Tokaji Aszú 2009

Patricius:

Furmint 2016

Chateau Megyer:

Furmint 2015

A kóstoló tételek mellett sajtvariációk, sonkás, körtés, bodzás és almás falatkák emelik ki az egyes szőlőfajták jellegzetes ízét.

A program időtartama: 3 óra

Vezeti: Drofti Dénes borszakértő