máj. 12., Szo
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
SZÁRAZSÁG! - Tokaji száraz bor kóstoló - 2018. május 12. 15 óra
7 900 Ft
Időpont és Helyszín
2018. máj. 12. 15:00 – 18:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
A Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke. A csak ebben a mikroklímában bekövetkező aszúsodás és ebből készült aszúbor méltán tette e borvidéket és ezzel az országot is világhírűvé.
Borkóstolónk középpontjában azonban mégsem az aszú áll, hanem azok a könnyed, gyümölcsös, száraz borok, melyek lassan ugyanolyan helyet követelnek a minőségi borok hazai és nemzetközi piacán, mint méltán elismert aszú társaik. Az este folyamán 9 bor kóstolására lesz lehetőség a Tokaj "háromszögből" Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákból. Záróakkordként persze egy csodálatos aszút is megízlelünk.
Kóstoló tételek pincészetei:
Gróf Degenfeld:
Furmint 2016
Zomborka Furmint 2015 (dűlőszelektált)
Muscat Blanc 2016
Hárslevelű 2015
Zombory Pince:
2013. Tokaji Furmint - Istenhegy dűlő (Árvay János)
2016. Tokaji Furmint (Ezt már Dorogi István készítette)
2009 Tokaji Aszú 2009
Patricius:
Furmint 2016
Chateau Megyer:
Furmint 2015
A kóstoló tételek mellett sajtvariációk, sonkás, körtés, bodzás és almás falatkák emelik ki az egyes szőlőfajták jellegzetes ízét.
A program időtartama: 3 óra
Vezeti: Drofti Dénes borszakértő