SURF & TURF - 2020. február 7. 18 óra
febr. 07., P
|OHANA Gasztruklub és Főzőiskola
10900 Ft
Időpont és Helyszín
2020. febr. 07. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztruklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
A surf & turf amerikai különlegesség, mely a steak és a homár párosításával két közkedvelt ételt kombinál. A tipikusan amerikai étel ötlete egy nyugati parti étterem tulajdonos fejéből pattant ki az 1960-as évek végén. Egyszerűen csak kombinálta az étlapján szereplő két legdrágább fogást, és előrukkolt a surf & turf elnevezéssel. A név önmagáért beszél: az első tagja a tengerre utal (szörfözés), a második a szárazföldre (gyep), hiszen ez a fogás a tenger gyümölcseit kombinálja a szárazföld kincseivel. A klasszikus bélszín steak és homár kombinációja mellett az idő múlásával más hal-hús párosítások is kialakultak. A homár helyét egyre gyakrabban veszi át a steak szaftjában kisütött garnéla vagy királyrák. Mi is ezt tesszük, óriás királyrákokat sütünk az Angus bélszín mellé. Főételünk mellett, előételünk is tartogat némi meglepetést, hiszen klasszikus Cézár salátánkat a sokak által legkiválóbb minőségű húsnak ítélt wagyu steak csíkokkal gazdagítjuk.
Menü
Cézár saláta wagyu csíkokkal
Angus bélszín steak óriás garnélával, zöldbors mártással, baconbe tekert zöldbabrőzsével, steak burgonyával
A legcsokisabb csokis brownie sóskaramell szósszal
Vezeti: Somogyi György
Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.
Jelentkezés előtt kérlek vedd figyelembe, hogy ételeink ételallergiát kiváltó anyagot tartalmazhatnak. Ilyenek például a tej-laktóz, tojás, olajos magvak, glutén...stb. Ételallergiával kapcsolatos megjegyzést kérjük a jelentkezéskor feltüntetni. Ennek elmulasztása esetén a program közben jelzett glutén-, laktóz- vagy cukormentes étkezési igényhez sajnos nincs lehetőségünk alkalmazkodni.