szept. 21., Szo
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
SURF 'n' TURF - 2019. szeptember 21. 18 óra
10900 Ft
Időpont és Helyszín
2019. szept. 21. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
A surf & turf amerikai különlegesség, mely a steak és a homár párosításával két közkedvelt ételt kombinál. A tipikusan amerikai étel ötlete egy nyugati parti étteremtulajdonos fejéből pattant ki az 1960-as évek végén. Egyszerűen csak kombinálta az étlapján szereplő két legdrágább fogást, és előrukkolt a surf & turf elnevezéssel.
A név önmagáért beszél: az első tagja a tengerre utal (szörfözés), a második a szárazföldre (gyep), hiszen ez a fogás a tenger gyümölcseit kombinálja a szárazföld kincseivel. A klasszikus hátszínsteak és homár kombinációján felül az idő múlásával más hal-hús párosítások is kialakultak. A homár helyét egyre gyakrabban veszi át a steak szaftjában kisütött garnéla.
Mi is ezt tesszük, óriás garnélákat sütünk az Angus marha hátszín mellé.
Menü
Grillezett gomolya paradicsom ágyon
Angus marha hátszín steak óriás garnélával, zöldbors mártással, baconbe tekert zöldbabrőzsével
Pirított mandulába forgatott polentás túrógombóc eper tükrön
Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.
Vezeti: Somogyi György