ápr. 12., P | OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

SURF 'n' TURF - 2019. január 24. 18 óra (1)

9900 Ft
Sajnáljuk, ez a kurzus betelt. Javasolhatunk helyette másikat?
SURF 'n' TURF - 2019. január 24. 18 óra (1)

Időpont és Helyszín

2019. ápr. 12. 19:00 – 23:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

A surf & turf amerikai különlegesség, mely a steak és a homár párosításával két közkedvelt ételt kombinál. A tipikusan amerikai étel ötlete egy nyugati parti étteremtulajdonos fejéből pattant ki az 1960-as évek végén. Egyszerűen csak kombinálta az étlapján szereplő két legdrágább fogást, és előrukkolt a surf & turf elnevezéssel.

A név önmagáért beszél: az első tagja a tengerre utal (szörfözés), a második a szárazföldre (gyep), hiszen ez a fogás a tenger gyümölcseit kombinálja a szárazföld kincseivel. A klasszikus hátszínsteak és homár kombinációján felül az idő múlásával más hal-hús párosítások is kialakultak. A homár helyét egyre gyakrabban veszi át a steak szaftjában kisütött garnéla.

Mi is ezt tesszük, óriás garnélákat sütünk a 6 hetes érlelésű Charolais marha hátszín mellé.

Menü

Grillezett gomolya paradicsom ágyon

6 hetes érlelésű Charolais marha hátszín steak óriás garnélával, zöldbors mártással, baconbe tekert zöldbabrőzsével

Pirított mandulába forgatott polentás túrógombóc eper tükrön

Vezeti: Somogyi György

Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.