jan. 24., Cs
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
SURF 'n' TURF - 2019. január 24. 18 óra
9900 Ft

Időpont és Helyszín
2019. jan. 24. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
A surf & turf amerikai különlegesség, mely a steak és a homár párosításával két közkedvelt ételt kombinál. A tipikusan amerikai étel ötlete egy nyugati parti étteremtulajdonos fejéből pattant ki az 1960-as évek végén. Egyszerűen csak kombinálta az étlapján szereplő két legdrágább fogást, és előrukkolt a surf & turf elnevezéssel.
A név önmagáért beszél: az első tagja a tengerre utal (szörfözés), a második a szárazföldre (gyep), hiszen ez a fogás a tenger gyümölcseit kombinálja a szárazföld kincseivel. A klasszikus hátszínsteak és homár kombinációján felül az idő múlásával más hal-hús párosítások is kialakultak. A homár helyét egyre gyakrabban veszi át a steak szaftjában kisütött garnéla.
Mi is ezt tesszük, óriás garnélákat sütünk a 6 hetes érlelésű Charolais marha hátszín mellé.
Menü
Grillezett gomolya paradicsom ágyon
6 hetes érlelésű Charolais marha hátszín steak óriás garnélával, zöldbors mártással, baconbe tekert zöldbabrőzsével
Pirított mandulába forgatott polentás túrógombóc eper tükrön
Vezeti: Somogyi György
Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.