ONGLE, FLANK, SKIRT STEAK - 2018. december 14. 18 óra
dec. 14., P
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
9900 Ft
Időpont és Helyszín
2018. dec. 14. 18:00 – 22:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
Egy darab hús, gyorsan átsütve. Ez a steak. Ennél azért Steak estünk jóval többet tartogat. Honnan szerezzük be a marhahúst, hogyan süssük és daraboljuk? Milyen köretet érdemes az egyes fajtákhoz fogyasztani? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az est folyamán amellett, hogy nagyszerű társaságban, jó hangulatban készítjük és fogyasztjuk el nem mindennapi vacsoránkat.
Steak sorozatunk következő állomásán az Ongle, Skirt és Flank húsokkal ismerkedhetünk meg. Az 1 hetes érlelésű Charolais marhából készült steakek a hasa alja részen a bordák alatt helyezkednek el, állaguk különösen puha, különösen a Skirt steaket szinte nyersen is fogyaszthatnánk. Sütésüknél azonban itt is be kell tartanunk néhány praktikát, ami garantálja, hogy a hús szaftos és omlós maradjon.
Menü:
Cézár saláta Flank steak csíkokkal
Ongle és Skirt hús szeletek fehérboros zöldmártásban, vajjal fényezett párolt zöldségekkel, steak burgonyával
Grillezett almakarikák karamell öntettel, vanília fagyival pörkölt dióval, mentával
Vezeti: Somogyi György
Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.