top of page

szept. 19., Sze

|

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

NÉMET gasztroutazások - 2018. szeptember 19. 18 óra

8900 Ft

Registration is Closed
See other events
NÉMET gasztroutazások - 2018. szeptember 19. 18 óra
NÉMET gasztroutazások - 2018. szeptember 19. 18 óra

Időpont és Helyszín

2018. szept. 19. 18:00 – 21:00

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

A német gasztronómia hallatán a legtöbb embernek a virsli és a sör jut eszébe. Kár lenne azonban e két valóban meghatározó ételre és italra egyszerűsíteni a rendkívül változatos klímájú, domborzatú és persze történelmű ország kulináris kínálatát. Az őszi hónapokban nagy utazásra készülünk, persze inkább virtuálisan és az ízlelőbimbóinkon keresztül, mintsem ténylegesen. Megismerhetjük a különböző régiók jól ismert vagy talán már feledésbe merült konyháját az ételek történetét és talán még néhány titkot is, ami e tipikus ételek elkészítését és hátterét illeti.

Első utunk Baden-Württenberg tartományba vezet, ahol igazi lakodalmas menüsort készítünk Christiane Philipp segítségével. Christiane neve sokaknak ismerős lehet, hiszen férje a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatójaként dolgozott éveken keresztül. Christiane eredeti foglalkozását tekintve természetgyógyász, de szenvedélyesen főz, imádja a sváb konyhát. Szóval, öröm főzés lesz ez a javából, sörrel, Spätzlelel, lakodalmas húslevessel, no meg az utánozhatatlan hangulattal.

Menü:

Sváb lakodalmas húsleves, griz-és májgombóccal

Sváb Rostbeef/ marha húsból steak, sült hagymakarikákkal, spätzlivel és friss salátával

Hagyma torta

A program a fenti ételek elkészítésén és elfogyasztásán kívül korlátlan ásványvíz, kávé és 1 üveg sör elfogyasztását tartalmazza.

Share This Event

bottom of page