NÉMET gasztroutazások - 2018. szeptember 19. 18 óra
szept. 19., Sze
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
8900 Ft
Időpont és Helyszín
2018. szept. 19. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
A német gasztronómia hallatán a legtöbb embernek a virsli és a sör jut eszébe. Kár lenne azonban e két valóban meghatározó ételre és italra egyszerűsíteni a rendkívül változatos klímájú, domborzatú és persze történelmű ország kulináris kínálatát. Az őszi hónapokban nagy utazásra készülünk, persze inkább virtuálisan és az ízlelőbimbóinkon keresztül, mintsem ténylegesen. Megismerhetjük a különböző régiók jól ismert vagy talán már feledésbe merült konyháját az ételek történetét és talán még néhány titkot is, ami e tipikus ételek elkészítését és hátterét illeti.
Első utunk Baden-Württenberg tartományba vezet, ahol igazi lakodalmas menüsort készítünk Christiane Philipp segítségével. Christiane neve sokaknak ismerős lehet, hiszen férje a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatójaként dolgozott éveken keresztül. Christiane eredeti foglalkozását tekintve természetgyógyász, de szenvedélyesen főz, imádja a sváb konyhát. Szóval, öröm főzés lesz ez a javából, sörrel, Spätzlelel, lakodalmas húslevessel, no meg az utánozhatatlan hangulattal.
Menü:
Sváb lakodalmas húsleves, griz-és májgombóccal
Sváb Rostbeef/ marha húsból steak, sült hagymakarikákkal, spätzlivel és friss salátával
Hagyma torta
A program a fenti ételek elkészítésén és elfogyasztásán kívül korlátlan ásványvíz, kávé és 1 üveg sör elfogyasztását tartalmazza.