top of page

jan. 11., P

|

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

MIT EGYEN A CSALÁD? Fókuszban az ételallergia INGYENES

Hogyan vonjuk be a gyereket a főzésbe/sütésbe?

Sajnáljuk, ez a kurzus betelt. Javasolhatunk helyette másikat?
Vissza a kurzusokra
MIT EGYEN A CSALÁD? Fókuszban az ételallergia INGYENES
MIT EGYEN A CSALÁD? Fókuszban az ételallergia INGYENES

Időpont és Helyszín

2019. jan. 11. 17:00 – 19:00

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a

„Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia” című főzőbemutatóval egybekötött előadássorozatra.

Témák:

Az ételallergia korai kialakulásának okai, cukormentes, glutén- és laktózmentes táplálkozás gyermek és felnőttkorban. Szakemberek rávilágítanak arra, hogy mi a pszichológiai háttere az evésnek, fogyásnak és tudatos táplálkozásnak. Foglalkozunk a mini tini korszakkal, a tomboló hormonok és kódolt lustaság elhízás kérdésével is. Segítséget nyújtunk azoknak a szülőknek, akik nemrég szembesültek vele, hogy gluténmentes vagy cukormentes vagy laktózmentes, (akár mindhárom együtt) diétára szorul a gyermeke. Számukra adunk számos receptötletet, melyet a helyszínen együtt el is készítünk és elfogyasztunk.

Az előadássorozat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettel közösen a „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” projekt keretein belül kerül megvalósításra. Pályázati azonosító: EFOP-1.2.1-15-2016-00262

A programon való részvétel INGYENES! Az alkalmak külön-külön is látogathatók. A jelentkezés feltétele az előzetes regisztráció és az ESZA kérdőív kitöltése, melyet a helyszínen a rendezvény házigazdájának szükséges átadni.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Letöltendő dokumentum, fontos, hogy kitöltve el kell hozni.

Az előadássorozat témái és időpontjai:

2018. szeptember 21.

1. Az ételintolerancia kezdeti szakasza, avagy mikor alakulhat ki az allergia? Szoptatás, hozzátáplálás

Előadó: Szabóné Kiss Éva – szoptatási tanácsadó

2018. október 5.

2. Átok vagy áldás? Gluténmentes diétán van a gyermekem.

Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó

2018. október 19.

3. Minden mentes (glutén-laktóz-cukor) étkezés pirkadattól napnyugtáig, reggelitől vacsoráig

Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó

2018. november 9.

4. Cukormentes étkezés. Létezhet ilyen?

Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó

2018. november 23.

5. Evés, fogyás, tudatos táplálkozás, lelki szükségletek és mindezek pszichológiai háttere

Előadó: Leskovics-Ortelli Andi tanácsadó, szakpszichológus

Tudatos táplálkozás, Túl evés, Jól evés. Az evés nem bűn. Ismerd meg a saját szükségleteidet.

2018. december 7.

6. Minden út a Mekibe vezet? Gyorsételek másként

Menü: Saját készítésű fekete és fehér buci, Charolais marhahús pogácsával, édesburgonya hasábbal és chilis ketchuppal.

Előadó: Dorogi Milán - szakács

2019. január 11.

7. Hogyan vonjuk be a gyereket a főzésbe/sütésbe?

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a program felnőtteknek szól, gyermekek jelentkezését nem tudjuk a programra fogadni.

Előadó: Rigóné Vásárhelyi Anita – cukrász

2019. január 25.

8. Hamarosan!

2019. február 8.

9. Érzelmi evés. Hogyan ismerd fel, harcolj és győzd le az érzelmi evést?

Előadó: Leskovics-Ortelli Andi tanácsadó, szakpszichológus

2019. február 22.

10. A rettegett mini tini korszak, tomboló hormonok és a kódolt lustaság. Törvényszerű-e az elhízás?

Előadó: Vidám Marcsi – fitnesz oktató, egészséges életmód tanácsadó

A programon való részvétel INGYENES! Az alkalmak külön-külön is látogathatók. A jelentkezés feltétele az előzetes regisztráció és az ESZA dokumentum kitöltése és a helyszínen a rendezvény házigazdának való átadása.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Share This Event

bottom of page