MIT EGYEN A CSALÁD? Fókuszban az ételallergia INGYENES
okt. 19., P
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
Minden mentes (glutén-laktóz-cukor) étkezés pirkadattól napnyugtáig
Időpont és Helyszín
2018. okt. 19. 17:00 – 19:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a
„Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia” című főzőbemutatóval egybekötött előadássorozatra.
Témák:
Az ételallergia korai kialakulásának okai, cukormentes, glutén- és laktózmentes táplálkozás gyermek és felnőttkorban. Szakemberek rávilágítanak arra, hogy mi a pszichológiai háttere az evésnek, fogyásnak és tudatos táplálkozásnak. Foglalkozunk a mini tini korszakkal, a tomboló hormonok és kódolt lustaság elhízás kérdésével is. Segítséget nyújtunk azoknak a szülőknek, akik nemrég szembesültek vele, hogy gluténmentes vagy cukormentes vagy laktózmentes, (akár mindhárom együtt) diétára szorul a gyermeke. Számukra adunk számos receptötletet, melyet a helyszínen együtt el is készítünk és elfogyasztunk.
Az előadássorozat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettel közösen a „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” projekt keretein belül kerül megvalósításra. Pályázati azonosító: EFOP-1.2.1-15-2016-00262
A programon való részvétel INGYENES! Az alkalmak külön-külön is látogathatók. A jelentkezés feltétele az előzetes regisztráció és az ESZA kérdőív kitöltése, melyet a helyszínen a rendezvény házigazdájának szükséges átadni.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Letöltendő dokumentum, fontos, hogy kitöltve el kell hozni.
Az előadássorozat témái és időpontjai:
2018. szeptember 21.
1. Az ételintolerancia kezdeti szakasza, avagy mikor alakulhat ki az allergia? Szoptatás, hozzátáplálás
Előadó: Szabóné Kiss Éva – szoptatási tanácsadó
2018. október 5.
2. Átok vagy áldás? Gluténmentes diétán van a gyermekem.
Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó
2018. október 19.
3. Minden mentes (glutén-laktóz-cukor) étkezés pirkadattól napnyugtáig, reggelitől vacsoráig
Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó
2018. november 9.
4. Cukormentes étkezés. Létezhet ilyen?
Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó
2018. november 23.
5. Autizmus, ADHD, dyslexia. A táplálkozás hatása a tünetekre, táplálkozás beállítása
2018. december 7.
6. Evés, fogyás, tudatos táplálkozás, lelki szükségletek és mindezek pszichológiai háttere
Előadó: Leskovics-Ortelli Andi tanácsadó, szakpszichológus
2019. január 11.
7. Növény alapú táplálkozás. Hogyan kaphat meg minden esszenciális vitamint a gyermekem? Elóadó: Pozsonyi Zsuzsanna – vegán életmód tanácsadó
2019. január 25.
8. Minden út a Mekibe vezet? Gyorsételek másként
Előadó: Molnár Viktor - szakács
2019. február 8.
9. A rettegett mini tini korszak, tomboló hormonok és a kódolt lustaság. Törvényszerű-e az elhízás?
Előadó: Vidám Marcsi – fitnesz oktató, egészséges életmód tanácsadó
2019. február 22.
10. Felismered a konyhát? Hogyan vonjuk be a gyereket a főzésbe?
Előadó: Rigóné Vásárhelyi Anita – cukrász, inzulin rezisztencia diagnózissal élők tanácsadója
A programon való részvétel INGYENES! Az alkalmak külön-külön is látogathatók. A jelentkezés feltétele az előzetes regisztráció és az ESZA dokumentum kitöltése és a helyszínen a rendezvény házigazdának való átadása.
A programváltozás jogát fenntartjuk!