LYONI BARANGOLÁSOK - 2018. szeptember 27. 18 óra
szept. 27., Cs
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
8900 Ft
Időpont és Helyszín
2018. szept. 27. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
A francia gasztronómia sokszínűsége már-már az olaszéval és a kínaiéval vetekszik az ország nagy területének és klimatikus viszonyainak sokféleségéből adódóan. Francia estünkön az észak-keleti régió Rhone Alpes tartományába látogatunk, ahol igazi lyoni fogásokat készítünk. A régió gasztronómiájában elsősorban a német és flamand hatások érvényesülnek, jellemző a vadhúsok és tejtermékek dominanciája.
Bartal Zita séfünk olasz kalandjai előtt - igen, igen ő a mi rezidens toszkán séfünk - Genfben töltött néhány évet ahol hétvégéi rendszeresen lyoni kiruccanásokba torkollott. Itt ismerkedett meg a régió konyhájával, a francia nyelvvel és azokkal a technikákkal és varázslatos ízekkel, amelyek azóta is szinte minden általa elkészített ételben fellelhetőek.
Menü:
Lyoni saláta
Kecskesajtos-fügés quiche lorraine
Zsályás-konyakos kacsamáj terrine
Tarte tatin - francia almatorta
Vezeti: Bartal Zita
A menü a vacsorán kívül korlátlan ásványíz, kávé és 2 pohár bor fogyasztását tartalmazza.