LA PASTA FRESCA - Tésztakészítés Alapok - 2023. október 18. 18 óra
okt. 18., Sze
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
16,000 Ft
Időpont és Helyszín
2023. okt. 18. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
Az olasz tésztákat mindenki szereti, sőt, imádja, hiszen egyszerűen mindegyik isteni. Bár állítólag már Marco Polo is ezt ette, a tészta az 1900-as években élte reneszánszát paradicsommal való házassága után és népszerűsége azóta is töretlen.
Az olasz tésztáknak se szeri, se száma, de ha mégis pontosítani szeretnénk, akkor közel 350 fajtájú itáliai száraztésztát különböztethetünk meg. Minden egyes régiónak megvannak a maga jellegzetes tésztái, amelyek idomultak a helyi alapanyagokhoz, mind összetevőikben, mind pedig formájukban.
Nyújtott tészta programunkon egészen az alapoktól kezdjük az ismerkedést a lisztfajtákkal, tésztagépekkel, a nyújtás és vágás technikájával.
Ez a program neked szól ha imádod a tésztaételeket és ha az elkészítésüket is meg szeretnéd tanulni. Akkor is várunk ha már profi vagy a konyhaművészet ezen ágában és egy kellemes estét töltenél el szuper társaságban!
Menü:
Tagliatelle ai funghi e gorgonzola: gombás-gorgonzolás szélesmetélt
Fusilli al tonno e olive: tonhalas-olivás csavart tészta
Gnocchi al pesto di ruccola e pistacchi: gnocchi házi rukkolás-pisztáciás pestoval
Ravioli di ricotta e amaretti: ricottás - amaretto kekszes édes ravioli
Az ár a fenti menüsor elkészítésén és elfogyasztásán túl ásványvíz, kávé- és borfogyasztást is tartalmaz.
Jelentkezés előtt kérlek vedd figyelembe, hogy ételeink ételallergiát kiváltó anyagot tartalmazhatnak. Ilyenek például a tej-laktóz, tojás, olajos magvak, glutén...stb.
Lemondási feltételek:
* A kurzust megelőző 72 órán belül a kurzus díja 100%-ban visszafizetésre kerül.
* A kurzust megelőző 48 órán belül a kurzus díja 60 %-ban visszafizetésre kerül.
* A kurzust megelőző 24 órán belül nem áll módunkban pénzt visszafizetni.