LA PASTA FRESCA - olasz friss tészták - 2020. jan. 23. 18 óra
jan. 23., Cs
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
9900 Ft
Időpont és Helyszín
2020. jan. 23. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
Az olasz tésztákat mindenki szereti, sőt, imádja, hiszen egyszerűen mindegyik isteni. Bár állítólag már Marco Polo is ezt ette, a tészta az 1900-as években élte reneszánszát paradicsommal való házassága után és népszerűsége azóta is töretlen.
Az olasz tésztáknak se szeri, se száma, de ha mégis pontosítani szeretnénk, akkor közel 350 fajtájú itáliai száraztésztát különböztethetünk meg. Minden egyes régiónak megvannak a maga jellegzetes tésztái, amelyek idomultak a helyi alapanyagokhoz, mind összetevőikben, mind pedig formájukban.
Olasz tészta esténken négyféle friss tésztát készítünk. A kurzust Bartal Zita séf vezeti, aki diplomáját a Toszkána Nemzetközi
Séf Akadémián szerezte. Zita meggyőződése, hogy egy jó ételhez a két legfontosabb dolog a minőségi alapanyag, és a szívünk amit beleteszünk. Az alapanyag minőségét mi garantáljuk, a szívet pedig reméljük majd közösen mellétesszük és így biztosan emlékezetes marad majd az együtt töltött este íze és hangulata.
Menü:
Tagliatelle ai funghi e gorgonzola: gombás-gorgonzolás szélesmetélt
Fusilli al tonno e olive: tonhalas-olivás csavart tészta
Gnocchi al pesto di ruccola e pistacchi: gnocchi házi rukkolás-pisztáciás pestoval
Ravioli dolci di zucca e amaretti: sütőtökös - amaretto kekszes édes ravioli
Az ár a fenti menüsor elkészítésén és elfogyasztásán túl ásványvíz, kávé- és borfogyasztást is tartalmaz.