top of page

FŰSZER. MUMBAI. INDIA - 2019. március 13. 18 óra

márc. 13., Sze

|

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

9900 Ft

Sajnáljuk, ez a kurzus betelt. Javasolhatunk helyette másikat?
Vissza a kurzusokra
FŰSZER. MUMBAI. INDIA - 2019. március 13. 18 óra
FŰSZER. MUMBAI. INDIA - 2019. március 13. 18 óra

Időpont és Helyszín

2019. márc. 13. 18:00 – 21:00

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

Az indiai konyha a világ egyik legtöbb fűszerét használó konyha, csípős ételekkel és a magyaréhoz sok hasonlósággal. Közös fűszerünk a paprika, mely szinte minden indiai ételben helyet kap. Az indiai konyhában sok eltérés van az égtáj illetve a különböző vallások előírásait szem előtt tartó menükben, közös bennük a pikáns, érdekes, karakteres ízvilág. Indiai esténken az egyik legjobban ismert - Bombay (Mumbai) régióhoz tartozó ízeket mutatjuk be Szegedi Anitával.

Első látásra Szegedi Anita a többszörös díjnyertes Gettómilliomos filmből lépett elő, de legalábbis Bombay (Mumbai) egyik rendezettebb negyedének viktoriánus épülete mögül. Sztereotípiánkat még az sem rengetheti meg, hogy Anita jóga mesterként diplomázik hamarosan a Bhaktivedanta Főiskolán és 12 éve a modern indiai táncművészetet vagyis a Bollywoodot gyakorolja és

űzi mesterfokon. Ízig vérig magyar-indiai indiai-magyar lelkületű gyönyörű fiatal hölgy, aki megfűszerezi e kora tavaszi szerda esténket.

Menü:

Sós és mangó lassi

Dhal - indiai vöröslencse leves

Indiai halas curry

Tandori csirke mogyorószósszal

Kurkumás Basmati rizs

Matar paneer sabji zöldségek

Chapati kenyér

Tápióka puding

Masala tea

Vezeti: Szegedi Anita

Share This Event

bottom of page