FŰSZER. MUMBAI. INDIA - 2019. március 13. 18 óra
márc. 13., Sze
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
9900 Ft
Időpont és Helyszín
2019. márc. 13. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
Az indiai konyha a világ egyik legtöbb fűszerét használó konyha, csípős ételekkel és a magyaréhoz sok hasonlósággal. Közös fűszerünk a paprika, mely szinte minden indiai ételben helyet kap. Az indiai konyhában sok eltérés van az égtáj illetve a különböző vallások előírásait szem előtt tartó menükben, közös bennük a pikáns, érdekes, karakteres ízvilág. Indiai esténken az egyik legjobban ismert - Bombay (Mumbai) régióhoz tartozó ízeket mutatjuk be Szegedi Anitával.
Első látásra Szegedi Anita a többszörös díjnyertes Gettómilliomos filmből lépett elő, de legalábbis Bombay (Mumbai) egyik rendezettebb negyedének viktoriánus épülete mögül. Sztereotípiánkat még az sem rengetheti meg, hogy Anita jóga mesterként diplomázik hamarosan a Bhaktivedanta Főiskolán és 12 éve a modern indiai táncművészetet vagyis a Bollywoodot gyakorolja és
űzi mesterfokon. Ízig vérig magyar-indiai indiai-magyar lelkületű gyönyörű fiatal hölgy, aki megfűszerezi e kora tavaszi szerda esténket.
Menü:
Sós és mangó lassi
Dhal - indiai vöröslencse leves
Indiai halas curry
Tandori csirke mogyorószósszal
Kurkumás Basmati rizs
Matar paneer sabji zöldségek
Chapati kenyér
Tápióka puding
Masala tea
Vezeti: Szegedi Anita