top of page

jan. 17., Cs

|

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

ERDÉLYI LAKOMA - 2019. január 17. 18 óra

8900 Ft

Sajnáljuk, ez a kurzus betelt. Javasolhatunk helyette másikat?
Vissza a kurzusokra
ERDÉLYI LAKOMA - 2019. január 17. 18 óra
ERDÉLYI LAKOMA - 2019. január 17. 18 óra

Időpont és Helyszín

2019. jan. 17. 18:00 – 21:00

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

Az erdélyi konyha sokak életének meghatározó élménye. Közéjük tartozott a háború után Budapestről Londonba emigrált Egon Ronay is. A szigetország gasztronómiáját forradalmasító étteremkritikus, akiről a Ratatouille (L’ecsó) című film rettegett kritikusa, Anton Ego alakját is mintázták, az erdélyi konyhát mindvégig a világ gasztronómiájának középpontjában látta. Meghatározó véleménye szerint, “mai gasztronómiatörténetünknek valójában három nagy konyhája van: a francia észak-olasz, amely a mai nyugat-európai főzéskultúra alapja; a kínai konyha a maga fantasztikus variációival és ötezer éves múltjával; s harmadiknak, az erdélyi konyhaművészet.”.

A fenti állítással vitatkozni nem tudunk, nem is szeretnénk, így hát a 2019-es év méltó kezdeteként e világhírű konyha menüsorát tűzzük újévi programsorozatunkra.

Menü:

Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel

Parasztcsorba

Beregszászi tejfölös csirke

Kapros-ordás palacsinta

Vezeti: Molnár Viktor

Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.

Share This Event

bottom of page