jan. 17., Cs
|OHANA Gasztroklub és Főzőiskola
ERDÉLYI LAKOMA - 2019. január 17. 18 óra
8900 Ft
Időpont és Helyszín
2019. jan. 17. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary
A kurzusról
Az erdélyi konyha sokak életének meghatározó élménye. Közéjük tartozott a háború után Budapestről Londonba emigrált Egon Ronay is. A szigetország gasztronómiáját forradalmasító étteremkritikus, akiről a Ratatouille (L’ecsó) című film rettegett kritikusa, Anton Ego alakját is mintázták, az erdélyi konyhát mindvégig a világ gasztronómiájának középpontjában látta. Meghatározó véleménye szerint, “mai gasztronómiatörténetünknek valójában három nagy konyhája van: a francia észak-olasz, amely a mai nyugat-európai főzéskultúra alapja; a kínai konyha a maga fantasztikus variációival és ötezer éves múltjával; s harmadiknak, az erdélyi konyhaművészet.”.
A fenti állítással vitatkozni nem tudunk, nem is szeretnénk, így hát a 2019-es év méltó kezdeteként e világhírű konyha menüsorát tűzzük újévi programsorozatunkra.
Menü:
Juhtúrós puliszkagombóc fokhagymás tejföllel
Parasztcsorba
Beregszászi tejfölös csirke
Kapros-ordás palacsinta
Vezeti: Molnár Viktor
Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett korlátlan ásványvíz, kávé és személyenként 2 dl bor fogyasztását tartalmazza.