okt. 06., K | OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

Cucina Siciliana II. - 2020. október 6. 18 óra

11,000 Ft
Sajnáljuk, ez a kurzus betelt. Javasolhatunk helyette másikat?
Cucina Siciliana II. - 2020. október 6. 18 óra

Időpont és Helyszín

2020. okt. 06. 18:00 – 21:00
OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

Szicília viharos történelmére jellemző a különböző kultúrák megjelenése, úgy a szicíliai konyha is magában hordozza az egykoron uralkodó népek ízeit. Mivel a búza a sziget egyik legfontosabb terménye, így tésztaételekben talán verhetetlen. Ezen kívül a tonhal és a vele együtt hálóba kerül kardhal (pesce spado) híres fogások ihletőivé váltak. Olasz sorozatunk szicíliai állomásán a szigetre leginkább jellemző fogásokat készítjük. 

A programot ismét Bartal Zita séf vezeti, aki diplomáját a Toszkána Nemzetközi Séf Akadémián szerezte. Zita meggyőződése, hogy egy jó ételhez a két legfontosabb dolog a minőségi alapanyag, és a szívünk amit beleteszünk. Az alapanyag minőségét mi garantáljuk, a szívet pedig reméljük majd közösen mellétesszük és így biztosan emlékezetes marad majd az együtt töltött este íze és hangulata. Zita szívügye a magyarországi SOS falvak gyermekeinek sorsa és ebben az OHANA is nagy örömmel támogatja őt. Éppen ezért olasz programjaink minden résztvevőjének befizetése után 1000 Ft-ot az SOS Gyermekfalu részére utalunk át.

Menü:

Pármai sonkás – parmezános caponata  

Pasta alla norma - padlizsános-ricottás makaróni

Tonno in crosta di pistacchi - Tonhal steak pisztácia kéregben 

Cannoli

Az ár a fenti menüsor elkészítésén és elfogyasztásán túl ásványvíz, kávé- és 2 pohár bor fogyasztásátt is tartalmazza.

Jelentkezés előtt kérlek vedd figyelembe, hogy ételeink ételallergiát kiváltó anyagot tartalmazhatnak. Ilyenek például a tej-laktóz, tojás, olajos magvak, glutén...stb. Ételallergiával kapcsolatos megjegyzést kérjük a jelentkezéskor feltüntetni. Ennek elmulasztása esetén a program közben jelzett glutén-, laktóz- vagy cukormentes étkezési igényhez sajnos nincs lehetőségünk alkalmazkodni.

Lemondási feltételek:

* A kurzust megelőző 72 órán belül a kurzus díja 100%-ban, 48 órán belül a kurzus díja 60 %-ban visszafizetésre kerül.* A kurzust megelőző 24 órán belül nem áll módunkban pénzt visszafizetni.