top of page

BOR, VIRÁG, GASZTONÓMIA - 2023. június 17. 17 óra

jún. 17., Szo

|

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola

Kalandozás a borok, virágok és gasztronómia világában Halmos Monikával - fitoterapeuta, virág- és borsommelier, író 16,000 Ft

Sajnáljuk, ez a kurzus betelt. Javasolhatunk helyette másikat?
Vissza a kurzusokra
BOR, VIRÁG, GASZTONÓMIA - 2023. június 17. 17 óra
BOR, VIRÁG, GASZTONÓMIA - 2023. június 17. 17 óra

Időpont és Helyszín

2023. jún. 17. 17:00 – 20:00

OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120, 6000 Hungary

A kurzusról

Imádod a virágokat? Szeretnéd megtudni, mi minden rejtőzik az ízeiben, színében? Dobd fel a konyhádat ezzel a finom virágos varázslattal!

Halmos Monika fitoterapeutával, az ehető virágok hazai szakértőjével, virág- és borsommelierrel kóstolhatunk bele a virágokkal való sütés-főzés titkaiba.  Egy kis bepillantást nyújtunk a virágos konyhába, fontos tudnivalókat és a legfinomabb virágos ételek receptjeit és elkészítését tanulhatjuk meg, az évszaknak megfelelően! Az együtt főzés örömére hívjuk a virág-kedvelőket!  Emellett a bor, a gyógynövények és a virágok összhangjával ismertet meg bennünket Monika. Egészségünket szolgálja-e a mértékletes borfogyasztás? Milyen élettani hatásaik vannak a különféle boroknak? A régi patikusok gyógy- vagy füves borai valóban gyógyítottak? Mit gondolt a borról Szent Hildegard, Melius Juhász Péter, Aszklepiadesz?

Kóstolunk füves borokat, gyógynövényekkel izgatottakat és szép borokat, csak úgy. Megízleljük, milyen a bor, ha sütünk-főzünk, és milyen, ha virágokkal tetézzük az élvezetet.

A virág minden diétába beilleszthető, és remekül kiegészíti a glutén- és laktózmentes étkezéseket! 

Menü:

Virágos/csalános borkorcsolya előétel - Etyeki buborékos, Zoád Wine

Pirított csirkemell-csíkok sásliliommmal, fehérboros mártásban vadvirágos rizzsel, virágsalátával - Koch Cserszegi Fűszeres

Virágos palacsinta bortésztából, rózsalekvárral töltve - Koch Chardonnay

Levendulás borzselé tarka virágokkal - Koch Organic Olaszrizling

Vörösborban konfitált gyümölcs mézes-balzsamos töltelékkel -Panna Frankos, Mór, Csetvei Krisztina

Ital a desszertekhez: Móri Ezerjó a Csetvei pincéből, egy korty herbabor: Levendula-citromfű, Bene Zsuzsa, Bodrogkeresztúr

Vezeti:

Halmos Mónika

Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztását, bor- és virágkóstolást valamint előadást tartalmaz. 

Lemondási feltételek:

* A kurzust megelőző 72 órán belül a kurzus díja 100%-ban visszafizetésre kerül.

* A kurzust megelőző 48 órán belül a kurzus díja 60 %-ban visszafizetésre kerül.

* A kurzust megelőző 24 órán belül nem áll módunkban pénzt visszafizetni.

Share This Event

bottom of page